Nyheter och planer

2020-07-21 Nu är också Musse tingad.

2020-07-13  Nu är också Mia tingad.

2020-07-10 Nu är både Maggie och Magnum tingade och besök är inplanerade för Musse och Mia.

2020-06-11 Buffy födde sin kull den 22/5. Förlossningen gick bra och alla kattungarna var friska och pigga. De växer och utvecklas och allt är bra. Det blev fyra kattungar: En sköldpaddsmönstrad hona med vitt och tre svarta med vitt på magen i varierande grad, en hona och två hanar.

Den mönstrade honan är bokad och de svarta kattungarna är ännu lediga, fast intresse finns. Om du är intresserad av en svart liten kisse så skicka ett mail och berätta lite om dig/er. Bilder kommer på M-kullen i helgen.

2020-05-17 I april var min Buffy på friarstråt till S*Lingarö´s Van Morrisson  “Vargen” som bor i Hudiksvall. De gillade verkligen varandra och hon blev dräktig. Ungarna beräknas födas kring den 23/5 så nu går jag och bäddar bolådor.

Provparning: https://www.pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1317299;2:1474504&g=4&p=sib&date=iso&o=ajgrep

Kattungarna blir leveransklara i slutet av augusti-början på september. De kan få alla färger utom silver så det blir en spännande kull!

Om du är intresserad av en unge ur kullen så skicka ett mail och berätta lite om dig/er. Det blir inte aktuellt med besök förrän i mitten av juli och eftersom vi måste ta hänsyn till Coronasmitta så kommer jag fundera på hur ni kan besöka kattungarna med minsta smittorisk.


2020-05-17 Det var längesedan jag uppdaterade sidan. Mycket har hänt men det viktigaste är två saker. Czorro avled hastigt i mars. han var helt frisk innan och självklart lät jag obducera honom. Tyvärr gav det inte något svar eftersom man inte hittade någon orsak. Han var helt frisk enligt obduktionen. Jag kommer alltså aldrig få något svar. Saknaden har varit tung.


Forts 2019-05-04  Linnea flyttade i mars. Jag fick en förfrågan från bekantas bekanta om jag hade en katt för omplacering och jag tänkte att om Linnea tycker om dem så…. Hon har varit lite utanför i gruppen och jag tyckte att vi kunde testa. Det var helt klart att hon gillade dem och vi åkte också och hälsade på och hon var nyfiken och glad och gosade både med sin nya matte och husse. Hon har numera också en lillhusse och alla trivs med varandra och hon har det jättebra.


2019-05-04 Oj vad länge sedan jag uppdaterade sidan! Det har hänt en del sedan sist och jag får börja att berätta om kattungarna. Liv heter numera Lizzi och det har gått superbra i hennes nya hem. Hennes sibbekompis och hon är goda vänner och hon kunde inte fått det bättre. Hennes nya matte och jag hörs ofta.

Det gick inte lika bra med Loke. Katten som familjen hade, accepterade honom inte utan var aggressiv och Loke  fick flytta tillbaka efter en vecka. Jag var redan väldigt kär i honom så det kändes svårt för mig att han skulle behöva flytta igen så han har fått stanna och det har jag inte ångrat, för han är så otroligt gullig och snäll.  Buffy tar fortfarande hand om honom fast han nu är 10 månader och troligen är fertil. För att förhindra tjuvparning så har jag låtit kemiskt kastrera Buffy så troligen tar det ca ett år innan det blir kattungar här hemma igen.

Loke är nu testad för många sjukdomar (se hans sida) och är frisk och pigg och ska få ge några kullar om det finns några uppfödare som är intresserade av en parning med sina honor.


2018-08-18 Nu är Liv också bokad Hon kommer att flytta till samma familj som min kattunge i A-kullen bor hos. Då hette han Akila och nu Kimi. Det kommer att bli jättebra!

Söndagen den 29/7 fick Loke besök av sin nya familj. De har sedan tidigare Elanor (Misha) ur E-kullen så Loke får en kompis. Hoppas att “tant Misha” tar god hand om lilla bustrollet!

På midsommarafton föddes L-kullen. Buffy är en jättefin mamma och de två kattungarna växer och utvecklas. De har en egen kullsida under fliken L-kullen med mera information.


2018-05-23 För drygt fyra veckor sedan fick Buffy träffa CH SE Änglabygdens Chantall. Hon gillade honom och nu vet jag att hon blivit dräktig. Chantall, “Chanti”, har samma färger som Buffy men är spotted. Bilder kommer! Han är en jättesnäll och fin hane och jag ser verkligen fram emot kattungar igen! Chantis mamma är Hulda från min H-kull och han har Ellerina, Zjivago och Smilla bakom i stamtavlan vilket är extra roligt. Kattungarna kan bli i samma färger som sina föräldrar, med eller utan vitt. Honorna kan också bli paddor dvs ha röda fläckar och hanarna kan bli röda. De beräknas komma i midsommar 🙂 Hur provparningen ser ut kan ni se här.

 

OBS att jag inte har någon väntelista förrän kattungarna är födda och jag vet kön och att de utvecklas normalt. Men om du vill höra om kullen så maila gärna. Läs mer under fliken kattungar.
27744399_1656933144365960_1428023443_o

27990032_1661089490616992_520730388_oChanti

28783753_1691434710915803_2032346209133264896_nChanti

33020615_1640746166021029_9160407687446396928_nChanti


2018-04-27 Idag blev Jelena kastrerad. Hon har träffat tre olika hanar och inte blivit dräktig så nu har jag gett upp. Det är inte bra för en hona att löpa gång på gång och gå tom så det här är den bästa lösningen. Jättetråkigt är det, men det bästa för Jelena.


2018-03-18 Zjivago har fått somna in på grund av att han fått diabetes. Läs mer på fliken Saknade katter. Han är oändligt saknad.


2018-01-27 Jelena blev tyvärr inte dräktig nu heller. Den här gången berodde det på henne för hon nobbade den hanen. Det var tydligen bara jag som tyckte han var så fin!


2018-01-27 Buffy är på parning just nu. Får se om det resulterar i bebbar, uppdaterar när jag vet.


2017-11-07 Jelena har varit på parning med en annan hane. Det är för tidigt att veta om hon är dräktig men jag hoppas! Återkommer med info om det är så.


2017-09-17. Jelena har nu löpt och nyligen varit på parning. Jag återkommer med mera detaljer när jag vet om hon är dräktig, dvs om ca tre veckor. Tyvärr blev hon inte dräktig vid det tillfället.


Under våren-sommaren 2017 har Buffy varit på några utställningar. Hon tyckte i början att det var otäckt men undan för undan har hon vant sig. Målet är att hon ska bli Champion innan årets slut.


Alla kattungarna har nu flyttat till sina nya hem. Jag har fått rapporter om att de verkar trygga och glada och har anpassat sig snabbt. De har fått fina mattar och hussar och jag är övertygad om att de kommer att trivas med varandra. Lycka till önskar jag!  (17-02-11)


Nu har kattungarna blivit 9 veckor och alla är tingade.


Jag är osäker på planerna framöver dvs när/om jag ska ta en kull till på Jelena. Buffy blir ett år i juni så hon får vänta tills vintern 17/18 innan det är dags att para henne. Hon ska ställas ut under våren och sen får jag se.


Vid 8 veckors ålder är alla kattungarna otroligt gulliga, busiga och påhittiga precis som de ska vara. Alla äter bra och väger nu kring kilot. Ett väldigt mysigt gäng!


Igår, 27/12, blev kattungarna 6 veckor. De utvecklas jättefint och växer så det knakar. Alla äter nu både blöt- och torrfoder och det syns på vikterna. Nu är Karelin viktmässigt ikapp sina kullkompisar precis som jag förväntat mig. Kattungarna är väldigt sociala och kommer springande när jag kommer in till dem och kryper upp i knät. De har ett eget rum och busar järnet. Om någon eller några veckor kommer de att få komma ut i hela lägenheten!

Alla utom Karelin är tingade nu. Han letar en familj som kan ge honom närhet och bus för han blir (nästan)  garanterat en knäkatt. Har ett  lugnare temperament än vissa andra kullkompisar (men det är å andra sidan en väldigt livlig kull), så han passar med  vuxna eller familjer utan små barn.

(161227)


I morgon, på Luciadagen, blir K-kullen fyra veckor. De växer för varje dag och lär sig nya saker hela tiden.  De har nu fått smaka lite kattungemat och tjejerna har kissat duktigt på lådan. De springer och brottas och jagar varandra och klättrar gärna upp i knät när jag sätter mig hos dem. De är ett pratsamt gäng och Jelena knorrar och jamar och pratar tillbaka. Självklart är de otroligt gulliga!

Det finns intressenter för fyra av dem och inbokade besök strax innan jul. Karelin har inte fått sin familj ännu, men han är lite mindre än de andra, så det är bra att det får vänta lite. Han blev bortknuffad av de andra när han var mellan ett och två veckor så jag fick stödmata honom lite en period. Därför är han lite mindre, men numera går han upp fint i vikt och busar med sina syskon precis som han ska! Han har lite lugnare temperament än de andra och är väldigt tillgiven och otroligt gullig. (Jag är inte ett dugg partisk 😉 )

(161212)


 

K-kullen föddes den 15:e november! Förlossningen gick jättebra och Jelena är en duktig mamma. I början hade hon inte så mycket mjölk vilket är vanligt hos förstföderskor, men nu går kattungarna upp fint i vikt och mår jättebra. För mer information, se kullens sida.

Skicka ett mail och berätta om dig/er om du är intresserad av att stå på en intresselista för kullen. Individuella bilder på ungarna kommer så småningom.

(161115)


Nu har det äntligen hänt som jag väntat på så länge! Jelena har löpt och varit och hälsat på IC S*Summer Flames´Lumos. Han är en jättefin, kraftig och snäll svarttabbymönstrad hane och katterna gillade varandra jättemycket. Kattungarna väntas vecka 46.

Förväntade färger  på kattungarna är svart/blått eller rött/crème. De kan både bli solida (enfärgade) och mönstrade. Honorna blir svart eller blåsköldpaddsfärgade dvs tvåfärgade (svart eller blå och rött eller crème) och hanarna röda eller crème. Dessutom kommer troligen alla få vita tecken i olika grad.

Om du är intresserad av kullen så skicka ett mail om du undrar något. Jag kommer inte ha någon intresselista förrän kattungarna är födda eftersom det är så osäkert innan vad gäller hur många kattungar det blir, kön osv.

lumosLumos

 


Söndagen den 4/9 2016 hämtade jag hem Buffy. De första dagarna fick hon vara i mitt sovrum med en nätdörr som avgränsning mot de andra katterna som satt utanför och fräste och morrade. Men ganska snart minskade morrandet och jag kunde låta henne träffa de andra katterna, en och en först och sedan tillsammans. På fyra-fem dagar hade hon accepterats, säkert på grund av sitt goda humör och glada lek med allt som rörde sig!

 


Vi har varit och hälsat på Buffy, som nu är 10 veckor gammal. Sötkissen!!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

(160814)


Mina planer var att para Jelena under våren. Tyvärr har hon inte löpt och när hon ändå har varit hos en hane vid två tillfällen så har det inte blivit någon parning. Tydligen får vi vänta lite till.
(160725)


 

I början av september flyttar min nya blivande avelshona, S*Sibelinaz Buffy, hem till mig. Hon kommer från S*Sibelinaz katteri i Malmköping. Hon är så söt och väldigt rastypisk, så det ska bli roligt att se vilka småtroll hon kan tänkas få framöver nästa år!

Buffy, 5v(160725)


Den 21/11 var jag och Jelena på utställning i Sollentuna och där fick hon sitt tredje certifikat och är nu Champion!

 


Under hösten blev Linnea parad med en fin hane men tyvärr blev hon inte dräktig vid det första parningstillfället. När hon löpte igen efter ca en månad fick hon träffa honom igen. Tyvärr fick hon efter ca 14 dagar akut livmoderinflammation och livmodern måste opereras bort. Så otroligt tråkigt att hon inte kan få flera kattungar!! Men det viktiga är att hon nu är frisk och pigg igen.

Nu är det bara Jelena som är fertil och hon är inte fyllda ett år än, men i vår ska hon få träffa  en hane. 

( 2015-10-18)


Uppsala kattklubb hade sin årliga utställning 11/10 och Jelena var anmäld och fick sitt andra CAC.

 


Den 26-27/9 var det utställningsdags för Jelena igen. Då hade Jelena kommit upp i vuxenklass och fick sitt första cert, CAC med fin bedömning. Tyvärr fick hon ingen bedömning på söndagen eftersom hon återigen tyvärr blev rädd och jag drog henne från tävlan.

 


Den 6-7/6  var det dags att åka på utställning igen, den här gången till Nerikes utställning i Örebro. Nu hade Jelena kommit upp i juniorklass. Både på lördagen och söndagen fick hon Ex 1. Linnea fick fick på lördagen sitt sista cert i klass 5 och blev GRAND INTERNATIONELL CHAMPION!! På söndagen fick hon CACS och blev BIV i konkurrens! En jättebra helg förutom att Jelena blev rädd när hon var på domarbordet på söndagen, men det gick bra.

 


Den 18-19/4 var jag på en riktig långresa till Björkstakattens utställning i Umeå tillsammans med Linnea och Jelena. Syrran Juliya var också där och dessutom Innokentij från I-kullen med sina mattar mfl. Det gick otroligt bra för alla! Linnea tog sina certifikat, CAGCIB, i konkurrens båda dagarna. Jelena går i samma färggrupp som Juliya så tyvärr konkurrerar de med varandra. Jyliya blev Ex2 båda dagarna och Jelena Ex1 och båda dagarna blev hon NOMinerad och på söndagen BIV(=bäst i variant). Innokentij blev Ex2 på lördagen och Ex1, BIV och NOM på söndagen! Så¨på söndagen hade jag två kattungar från min uppfödning som tävlade om Bäst i Show. De t blev de inte men att bli nominerad är stort!

 


Den 7+8/3 hade Stockholms kattklubb utställning i Sollentuna. Jag var där med Linnea och Jelena. Där fanns också från H-kullen, Hjalmar, Hulda och Holmfrid, ur I-kullen Innokentij och ur J-kullen, förutom Jelena, också Juliya. Alla avkommorna fick väldigt fina bedömningar och Hjalmar blev Champion, grattis Hjalmar! Holmfrid var den som fick de finaste resultaten. Bäst i variant båda dagarna och nominerad på lördagen och tävlade om Bäst I Show! Detta gjorde totalt att min uppfödning blev

BÄST I SHOW båda dagarna!! Gissa om jag är stolt!!

Linnea tog sina cert båda dagarna och har nu tre CAGCIB av totalt åtta mot Grand Internationell Champion.

 


Alla kattungar, utom lilla Jelena, har nu flyttat och funnit sig till rätta i sina nya hem.

Jelena stannar i katterit och kommer att bli min nya avelshona. Mina planer för framtiden håller på att växa fram men är inte huggna i sten ännu. Troligen kommer Linnea att paras i slutet av året och Jelena våren 2016. Alltså kan man räkna med att jag inte kommer att ha kull till salu förrän tidigast nästa år. (2015-02-22)

 


 

Alla besökare och kattungeköpare önskas ett riktigt

GOTT NYTT ÅR    😆 😆

 


Alla kattungarna är nu, 23/11, reserverade eller tingade.

 


Nu är fem av kattungarna reserverade. De fyra som ska gå till avel/utställning och den andre hanen.

Honorna i Ellas kull står på tillväxt och det står därför “utvärdering” på dem. Det kommer att kunna ändras om drygt en vecka. Maila mig om du är intresserad av någon av dem. Det är stort intresse för dem men intresselistan brukar ändras successivt.

(141109)


Nu är Ellas kull nästan 2 veckor och alla har gått upp i vikt och utvecklas fint. Det finns nya bilder inlagda idag. Två uppfödarvänner har varit här idag och tittat på kattungarna för att slutgiltigt bestämma kattungarnas kön. Det är bara två hanar totalt, en i Ellas kull och en i Neas. Innokentij i Ellas kull är reserverad och ska bli utställnings-/avelskatt.

Tyvärr blev  lilla blå Jovana, ur Neas kull, bara fyra dagar gammal innan hon fick somna in. Hon fick lunginflammation, troligen av fostervatten i lungorna. De andra ungarna mår bra och växer och frodas. Röda Juliya är reserverad och blir eventuellt utställnings-/avelskatt och cremefärgade Jelena stannar hos mig i uppfödningen. Janosch är ledig, men det finns flera intressenter på hanar så det är nog inte länge till.

(141102)


Tidigt söndag morgon föddes Linneas kull, alltså 26/10. Det är fyra stycken och den heter J-kullen och har sin egen flik! Precis som jag trodde så är det en färggrann kull och alla kattungar och deras mamma mår bra. Det finns kullbilder, men enskilda bilder kommer senare och också mer info.

(141027)


Nu har Ellerina fått sina kattungar! Det blev sex stycken, som jag trodde.

Alla har bra vikter och Ella har gott om mjölk så det är nästan inget pip alls i bolådan eftersom de är mätta och nöjda hela bunten. Det blev inga svarta, som pappa Kastan, utan alla är svartmönstrade (spräckliga) och tre har vita tassar, bröst, mage och vitt kring nosen. Det kan vara så att flera har t ex vita tår, men det är svårt att se nu när de är nyfödda eftersom de inte har så tät päls på tassarna. Ella vaktar sina små som en tiger och tycker inte om att jag håller på med kattungarna så jag har inte kollat kön på alla ännu. Men det är både honor och hanar, så mycket har jag koll på 😛

OBS! Kullen har nu (27/10)  en egen flik under “kullar” och kallas I-kullen. Alla ungarna har fått namn på I. Bilder finns inlagda under den fliken. Jag garanterar att de är jättesöta!!

(141020)


Linnea är också dräktig! Pappa till kattungarna är Ludvig (Ludde) som jag presenterat tidigare. Det var meningen att de skulle para i oktober men av olika skäl så blev det nu i stället. De tyckte om varandra från första början och blev riktiga vänner under den tiden som Nea var hos honom. Han finns vid Lingarös katteri i Hudiksvall men har påbrå från Norge precis som Nea.

Kattungarna väntas kring 28/10 och blir flyttklara i slutet av januari. Det är svårt att förutse färger på kattungarna eftersom jag inte vet vilka genetiska förutsättningar som Nea har. Antagligen kommer de ha mycket vita tecken, men sen kan de bli svarta/blå-, röda/creme – mönstrade, ev också solida dvs enfärgade i de nämnda färgerna. De kan också ärva silver efter Ludde dvs få vit underull. Det blir verkligen spännande att se hur ungarna kommer att se ut! (Testparning längre ner)

(140914)


Ellerina är dräktig!

(140910)


Nu har Ellerina varit och träffat Kastan. Han är en jättego kisse och de båda gillade verkligen varandra. Om ni tycker att han är lik Czorro så har ni alldeles rätt för de har samma pappa! Men Ellerina och Kastan är såklart inte släkt 🙂 Skriver om ca tre veckor om Ellerina blev dräktig.

Ungarna kommer i så fall kring den 19/10. De kan få följande färger: svarta eller möjligen blå, med eller utan vitt, svartmönstrade med eller utan vitt. De kommer att vara flyttklara i mitten av januari. (Testparning längre ner)
SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC(140817)


10405337_653297471432575_7964371129227869384_nJeanette, Madelene och jag åkte tillsammans till TERAK’s utställning och av en slump hade vi med oss tre av min SC S*Zjillas Czorros avkommor. S*Summerflames Kattja och Mio och (N)Nordskjaerets Linnea och alla har blivit Internationella Champions här!

(140805)


Ellerina ska paras med S*Milashkas Kastan (SIB n 09) under hösten. Testparning här.

1799074_725702810794765_2080478071_o

Linnea ska paras med IC (N) Taigamato Ludvig  , troligen i oktober (SIB es 03 11). Testparning här.

20140110_9560-Ludde

(140729)


Czorro och Linnea ställdes ut på Uppsala kattklubbs sommarutställning 14-15/6-14. Linnea blev CHAMPION på söndagen och skötte sig jättefint båda dagarna. På lördagen var det SIBIR-special och Czorro blev BIS-KASTRATHANE!! Gissa om jag var stolt! Det är andra gången han BIS:ar på specialen, för två år sen så blev han BIS-vuxen hane!!

mms_20140706_140718

mms_20140706_140746(140706)


Alla kattungarna utom Hedvig kommer att flytta till sina nya hem under vecka 29, Hedvig lite senare.


Idag, 18 maj, är kattungarna 4 veckor. De är pigga och glada och Ellerina är en jättegullig mamma. Hulda och Holmfrid “Frida” blev tingade idag och i veckan framöver så kommer de som reserverat kattungarna tidigare att besöka de andra småkissarna.

 


(140511)


I morgon blir kattungarna tre veckor. Utvecklingen går jättefort. När de föddes så vägde de kring 100g och nu är de uppe kring 400g. De kan sitta på rumpan, gå och lyfta magen från golvet, tvätta ansiktet och har börjat leka med sina syskon. Det är bara lite tafatta brottningslekar men det ser otroligt gulligt ut.

Hulda och Frida (Holmfrid) är fortfarande inte reserverade. De är två jättesöta honor som säkert kan göra sina framtida ägare glada!

(140510)


H-kullen är den jämnaste kullen jag haft. När det blir sex kattungar så brukar det alltid vara någon/några som är lite mindre, men så är det inte med de här. Idag är de en vecka gamla och vikterna håller sig mellan 212-232g. Om några dagar kommer de att få ögon. Nu har de bara djupa ögonspringor som håller på att öppna sig vid näsroten.

(140427)


Nu är kattungarna drygt ett dygn gamla. Både de och Ella mår bra. Ungarna har runda magar och har gått upp jättefint på det här dygnet så Ella har tydligen gott om mjölk. Det märks också på att ungarna är tysta och sover mycket. Ofta ligger de i en mysig “pälshög” och sover och de drömmer med viftande tassar och hickar ibland av att de är fulla med mjölk i magen. Det är svårt att slita sig 🙂

Jag är nu 98% säker på att det är två hanar och fyra honor och de har fått sina namn och jag har kollat deras färger. Mer på deras flik “H-kullen” . Ungarna har fått fornnordiska namn och jag kommer nog att kalla den “Vikingakullen”

(140421)


Den 20:e april födde Ellerina sex fina kattungar, troligen två hanar och fyra honor. De kommer att kallas H-kullen och har redan en egen flik och bilder kommer de närmaste dagarna. Jag ska kolla färger och mönster och kommer att skriva in mera om kullen på deras flik i morgon. Allt är bra med Ella, och kattungarna är starka och äter och sover : 🙂

(140420)


Nu har Ellerina gått sex veckor av sin dräktighet. Hon har gått upp 850g vilket är ganska mycket och skulle kunna betyda att hon får en kull på 5-6 kattungar. Hon mår jättebra och är fortfarande pigg och busig och matfrisk. Magen är rund och det syns tydligt att hon är dräktig, men än så länge så rör hon sig lika lätt som vanligt. Trots att hon är dräktig så håller hon på att pälsa på sig på svans och krage och pälsen är glansig och fin.

(140329)


 Som jag berättat tidigare så träffade Ellerina en hane för några veckor sedan. På Valentindagen faktiskt! Självklart så borde en sån träff resultera i kattungar  🙂

Hanen heter IC S*Klockarbackens Dobby och är bruntabby-bicolour dvs varmt brun/golden med svarta tecken och mycket vitt (som ni ser på den nedre bilden). Han är en jättemysig och kraftig hane på ca 6 kg så kattungarna borde bli av bra storlek eftersom Ellerina också en en ganska stor hona. Om allt går bra så beräknas kattungarna komma i påsk och är då färdiga att flytta tidigast i mitten av juli.

Om du/ni är intresserade av en kattunge ur denna kull så får ni gärna höra av er och “prata katt” men jag kommer inte att ha någon intresselista förrän kattungarna är födda eftersom mycket kan hända innan dess.

Kattungarna kommer att få en varmt brun- eller goldenfärg, spotted eller tabbymönstrade, troligen med vita tecken.

Stamtavla: http://www.pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1070265;2:1098183&g=4&p=sib&date=iso&o=ajgrep

VLUU L210 / Samsung L210
Dobby_nov_13(140309)


Senhösten-13 ville jag para Ellerina med en jättefin goldenhane. Ella tyckte inte som jag och nobbade honom :-), sånt händer!

Det tog ganska lång tid innan hon löpte igen och då fick hon träffa en annan hane som hon gillade jättemycket. Tyvärr blev hon sedan sjuk och det blev inget av den parningen. Vecka 7 träffades de igen, men jag går ut med mera fakta när jag vet om hon blev dräktig.

 


 

Under hösten-13 var det väldigt oroligt i kattgruppen med katter som inte tålde varandra och som inte mådde bra Till slut så mådde Mattina så dåligt av konflikter och omplaceringar så den enda lösningen var att låta henne somna in. Ett mycket, mycket svårt beslut, men jag hittade inga lösningar längre.

 


Czorro har blivit BIS-avelshane två gånger! 

Första gången vid Dalälvskattens utställning i Borlänge 29/9 och andra gången en vecka senare, vid Uppsala kattklubbs utställning 6/10!

Lilla Linnea var också med vid båda utställningarna, och var duktig och fick en Ex2- och två Ex1-bedömningar.


Ellerina har kommit tillbaka. Hon bor tillfälligt hos mina vänner, men jag räknar med att hon får flytta hem efter det jag hittat en ny familj till Mattina eftersom det är svårt att hitta en ny fodervärd. Deras katt accepterade aldrig Ella så det gick inte längre.


Mattina är hemma igen. Det funkade inte med det andra omplaceringshemmet. De var inte införstådda med att pälsvården av en halvlånghårig katt tar tid. Även det andra omplaceringsförsöket misslyckades p g a allergi.

Eftersom det nu är lugnt i katteriet sedan Ellerina flyttade till sina nya fodervärdar så får jag se om Mattina ska stanna eller flytta. Då måste det bli rätt.


Ellerina har flyttat till sin nya familj, ett ungt par som bor i Uppsala bara 10 min väg från mig. De skall ha henne som fodervärdar så Ella ska få sin nästa kull hos dem. Där har hon också fått bekanta sig med en annan katt, en dalmatiner och en igelkott. Det går fint enligt fodervärdarna!


Även Smilla är omplacerad och har flyttat till sin nya familj i Umeå. Det har gått jättebra och alla trivs!

Tyvärr har det varit nödvändigt med omplaceringarna för att få ro här hemma. Konflikterna mellan katterna har slitit både på dem och mig.


Katteriet har utökats med en ny liten blivande avelshona, Czorros och Jokotais dotter (N) Nordskjaerets Linnea. Hon är en mycket trygg och tillgiven kattunge som spinner mycket och som håller på att finna sig väl tillrätta bland de andra katterna.

(2013-08-08)


 Mattina har flyttat till sitt nya hem.
På prov ännu, men jag hoppas att det kommer att gå bra för hon kommer att få det jättebra hos nya familjen 🙂

(2013-07-24)


Jag söker ev fodervärd/nytt hem för Ellerina beroende på hur det kommer att fungera sedan Mattina flyttat. Skriv ett mail eller ring om du är intresserad av att ge  Ellerina nytt hem.

(2013-07-24)


Mattina har varit en dag på Birkas utställning i Märsta. Hon har nu också titeln PREMIER och blev NOMinerad!

(2013-06-09)


Czorro blev SUPREME CHAMPION vid utställning i Bollnäs 26/5! Han blev också BIV på lördagen och NOM på söndagen!

(2013-05-27)


Nu har lilla Gabi lärt sig gå, och hennes syster och bror är nog inte långt efter!

(2013-05-17)


Vi har fått lite bilder från Kanel (Florian) som har det riktigt bra hos sin nya familj.

IMAG1258

IMG_0607

IMG_0630

IMG_0649

(2013-05-18)


 

Ellerina fick kattungar i söndags!  Tre (+2) fina kissar; en svartmönstrad hane och två (troligen) sköldspaddsfärgade (honor) d v s svartmönstrade med rödbruna fläckar. En av dem har också lite vitt på en tå. Tyvärr är en av honorna född utan svans men i övrigt fin och söt. Jag återkommer med bilder om några dagar. De har gått upp i vikt och blir större för varje dag och magarna är runda!

Tyvärr hade två kattungar felställda leder i bakbenen och avlivades på veterinärs inrådan. Senare fick jag veta genom andra uppfödare att detta kallas “twisted legs” och går tillbaka av sig själv för det mesta. Orsaken anses vara att kattungarna ligger trångt i livmodern.

 

(2013-05-01)


Tyvärr måste jag omplacera Mattina. Det har länge varit bråk mellan henne och  Ellerina men jag trodde det skulle lösa sig om jag kastrerade Mattina. I början verkade det fungera, men  när Ellerina blev dräktig och sedan när ungarna kom så blev läget akut. Jag måste nu alltid ha en stängd dörr mellan katterna annars flyger Ella på henne. Hon vaktar sina ungar och ser Mattina som en fiende.

Mattina behöver ett nytt lugnt hem utan små barn eftersom hon blir rädd av  kraftiga ljud och stök. Större barn går säkert bra. Hon funkar säkert med en annan katt om det är en kastrerad hane, men honor har hon dåliga erfarenheter av. Hon vill gärna ha någon människa hemma mycket, för hon är en pigg och alert katt som tycker om sällskap.

Jag säljer henne inte till utekatt om du inte bor väldigt lugnt och utan närliggande trafik. Hon vill dock gärna komma ut på innätad balkong eller i sele.Hon ser ut som en liten ängel och har stark integritet. Hon är lite ängslig av sig men är väldigt gosig och gullig och det är lätt att bli kär i henne!

Om du är intresserad, skriv ett mail och berätta om dig/er!! Hon är en jättegosig liten katt som gärna pratar och vill vara nära och jag hoppas finna ett nytt hem till henne som kan bli varaktigt och kärleksfullt, för hon har mycket att ge!

 


Czorro har varit på Stockholms kattklubbs utställning och fått ytterligare två certifikat, så nu har han 7 av 11 mot Supreme Champion. Dessutom blev han nominerad till panelen på söndagen.

 


Czorro jobbar på! Nu är IC S*Stimics Hilda på hörnet “Enya” här på parning. Hon finns i vanliga fall i SE*Suznoones katteri i Norrtälje. Goda nyheter: Enya är dräktig!

 


Czorro har besök av en  kattflicka igen. Den här gången heter hon IC S*Maollichs Qute Yodakova. Hon är svartsilverpadda med vitt och finns hos S*Summerflames katteri i Östervåla. Qute blev dräktig!

 


Czorros “kattflickebesök” Jokotai, ( FI) IC Amurin Filadelfia, är dräktig. Kattungarna kommer att födas i Norge, i Nordsjaerets katteri, i mitten av april.

 


Ellerina har varit på date med röda S*Clarellis Ben van Zanten. Hon är dräktig och kattungarna beräknas födas kring 29/4.  De blir då leveransklara i mitten av juli.

Förväntade färger:Honor: Sköldpaddsfärgade, dvs mönstrade i brunt, svart och rött eller (solida) med samma färger i fläckar.
Hanar: Svartmönstrade eller (solida) svarta. Både honorna och hanarna kan ev. ha vita tecken.

Kattungarnas stamtavla kan ses här.

20130222_134730 (2)

(2013-02-22)


Czorro har just nu besök av en väldigt trevlig hona, IC FIN*Amurin Filadelfia, som kallas Jokotai. Efter en tveksam inledning med mycket fräs och morr så har de nu parat i flera dygn. Om allt går bra så föds det småkissar i Nordskjaerets katteri i Norge i  april.

118

(2013-02-17)


Nu har alla kattungarna flyttat till sina nya hem. De trivs och har funnit sig bra tillrätta efter  flytten. Mattina tycks njuta av att vara “singel” igen och leker och busar som en kattunge!

(12-12-06)


När kattungarna var drygt 8 veckor så var alla tingade. Alla blir sällskapskatter i Uppsala-Stockholmsområdet vilket också var min önskan. De flyttar under vecka 48, dvs sista veckan i november.

 


 Nu har Mattinas kull, F-kullen, fått en egen flik och det finns bilder på kattungarna.

(120915)


 Mattinas kattungar har fötts idag på morgonen. 🙂

Det blev sex stycken fina småkissar, alla med vitt i olika varianter. De var stora, vikter mellan 92-122g. Kön har jag inte kollat ännu eftersom Mattina och ungarna behöver vila ut. Bilder kommer! Alla verkar må bra och småkissarna ligger på rad och äter precis som de ska.

(120904)


Mattina går nu in i sista dräktighetsveckan. Kattungarna har nu lagt sig längre ner i magen så den hänger lite mer än tidigare. Hon mår bra men rör sig naturligtvis mindre än vanligt. Jag har plockat fram bolådan och förberett förlossningen. Nu väntar vi med spänning på småkissar!

(120827)


Mattina har varit på ultraljudsundersökning. Småkissarna var väldigt aktiva och voltade runt i sina fosterblåsor, snurrade och viftade med tassarna. Deras så hjärtan pickade på så fint! Det är minst tre kattungar, troligen fem och kanske tom sex! Inte undra på att Mattina är lite tröttare än vanligt 🙂

 


Dvorak

Här kommer en bild av Dvorak (Kazmir) ur D-kullen. Lik mamma Mattina eller hur?

(120811)


Hälsningar från Eomer

 

(120730)


 

 

Parning

Mattina väntar kattungar i början av september. Pappa är IC N*Sjakkmatts Bowser.

Bowser

 

(120724)


Ännu mer utställningsnytt 😎

I maj var vi på flera utställningar: först på Speedcats utställning i Sollentuna  då Czorro fick två cert (CAGCIB) på väg mot Grand och Mattina tog CAGCIB båda dagarna och dessutom blev BIV på lördagen och nominerad båda dagarna.

Veckan efter var vi till Bollnäs och på lördagen blev Mattina Grand Internationell Champion, BIV och NOM och på söndagen fick CACS dvs ett cert mot Supreme Champion samt blev NOM. Czorro var också med och fick 2 CAGCIB till, både lördagen och söndagen.

I Uppsala helgen den 16-17 juni var det förutom “vanlig” utställning, Sibirspecial. Det var ca 75 fina sibirer som deltog och det var jätteroligt att se så många sibbar i olika åldrar och färger. Mattina var med på lördagen där hon tog ett CACIB till samt blev NOM till sibirpanelen. På söndagen var Ellerina med och blev EX2 dvs en annan fin junior bedömdes finare än hon – men hon behöver lite mer tid att mogna på sen kommer hon!

Czorro var med båda dagarna och det blev otroliga framgångar! På lördagen fick han ett CACIB till, och dessutom blev han NOM till båda panelerna, både sibir- och den vanliga. Han blev också BIV-T och——— BÄST I SHOW VUXEN HANE bland alla sibirerna! Gissa om jag var glad och stolt! På söndagen fick han CIGCIB och blev NOMinerad igen.

Dessutom valde domaren honom till sin bästa Sibir så han var med och tävlade om att bli söndagens bästa rasrepresentant. Det blev han inte, men det var ärorikt nog att återigen vara bland de främsta sibirerna på utställningen.

 


Mer utställningsnytt:

Vi har varit på två utställningar till, 28-29/4 respektive 5-6/5:

Czorro och Mattina på Storsjökatten i Östersund där de tog cert – Czorro mot IC och Mattina strävar på mot GIC.

Veckan efter var Czorro och Ellerína till LIRAK´s utställning i Norge då Czorro blev Internationell Champion  😛

och Ellerína fick två EX 1 placeringar och var jätteduktig både på den långa resan och på domarbordet!

 


Utställningsnytt:

På utställningen den 31 – 1/4 som Stockholms kattklubb höll i Alvik, blev Czorro  Champion på lördagen. På söndagen tog han sitt första CACIB (av tre) på väg mot Internationell Champion. Mattina tog två CAGCIB  på väg mot Grand Internationell Champion och lilla Ellerína tog två Ex1:or med fina bedömningar.

Mattina har kommit på 45:e plats i Sveraks uttagning av “Årets katt 2011”! 😆

Jättefint eftersom hon inte ställdes ut på hösten – vintern, för då hade hon ju kattungar.

 


Kattungeplaner:

Ellerína ska paras vintern-12 eller våren – 13.

 


Nu har alla kattungarna flyttat

till sina nya hem. Alla har anpassat sig jättefint och alla familjer har verkligen gjort sitt allra bästa att få sina småkissar att trivas.Tack alla!

Ellerína stannar kvar i katteriet som min nya avelskatt och ska få träffa en fin hane om ca ett år. Vi får se vem det blir!

 


Utställningsnytt:

Czorro har varit på Fräsets  utställning i Rasbo  7-8/1-2012. Det var första gången han ställdes ut som “vuxen” men han skötte sig jättebra.

Han fick sina cert, CAC, båda dagarna, så nu fattas bara ett till Champion!

 


Nu är alla kattungarna tingade

sånär som på Ellerína som stannar i katteriet.

Det känns jättebra för mig att veta att alla får kärleksfulla fina hem!

 


E-kullen är född!

Idag fick Smilla sex småttingar! De mår bra allihop.

Information om kön och färger finns under deras egen flik.

(111104)


Utställningsresultat

Söndagen den 23/10 var Czorro på utställning i Uppsala. Hans bedömningssedel hade” excellent” på alla punkter och totalbedömningen blev Ex 1.

Vid samma tillfälle ställdes tre av Anyankas kattungar som kull och blev Best In Show !! 😆
Grattis Maggan! En rivstart för din uppfödning!

(111104)


D-kullen är född!

Idag födde Mattina fyra små välskapta kattungar! De små äter som de ska och alla mår bra.

Information om kön och färger finns nu under D-kullens flik.

(111025)


Kattungar väntas!

Zjivago ska bli pappa till både Mattinas och Smillas kattungar.
Eftersom han nu är kastrerad så är dessa hans sista kullar!

Mattinas ungar väntas v 43.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De blivande ungarnas stamtavla kan ni se här.
Förväntade färger är svartmönstrade med ljusbrunt eller golden, med eller utan vitt.

Smillas ungar kommer v 44.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamtavlan ser ni här.
Förväntade färger – se tidigare kull, A-kullen
(110928)


Anyankas kattungar
Här är några nytagna bilder på Anyankas fina kattungar!

(110927)


Anyankas (A-kullen) kattungar är nu till salu. De finns i Angsö´s katteri utanför Västerås.
De är jättefina och rastypiska och väldigt snälla och sociala!

Annonsen med kontaktuppgifter hittar ni här.

(110914)


Cassiopeia och Clarissa

Nya bilder på Cassiopeia och Clarissa från C-kullen!

(110914)


Anisiia

– med hälsning från Lisa.


(110909)


Anisiia

har nu flyttat till sitt nya hem hos Lisa i Uppsala. Anisiia kände sig hemma från första stund!
Tack Lisa, hon kommer att få det jättebra hos dig!

(110904)


Utställningsresultat

Vid Järvas utställning 17/7 blev Czorro bedömd Ex1 och Anisiia fick en ny titel: Premier.

Den 30-31/7 åkte jag med Zjivago och Mattina till Skien, Norge för att de skulle få de utländska certen som behövdes till deras titlar. Det gick jättebra, så nu är Zjivago Supreme champion och Mattina Internationell Champion !

 

 

 

 

 

 

 

 

(110810)


Jag har fått lite trevliga bilder på Cassiopeia och Clarissa från när de var ute på promenad i juni.

 

 

(110810)


Utställningsresultat

Vid Speedcats utställning i Märsta 11-12 juni ställdes på lördagen C-kullens kattungar med fina bedömningar – bara Ex1 och Ex2:or. Cassiopeia blev också BIV.
Kullen ställdes också som helhet och kom trea. Vann gjorde en kull med Zjivagos barnbarn så det var roligt ändå! Tack till kattungarnas köpare som ställde upp!
Anisiia fick sitt CAP-cert och blev också NOM.
På söndagen ställdes Zjivago och fick sitt sista svenska cert CACS innan vi ska åka till Norge i juli, och förhoppningsvis blir han då Supreme Champion. Han blev också BIV och NOM.
Mattina fick sitt CACIB och blev också BIV
Anisiia fick CAP.

Nästa utställning blir Järvas den 17 juli då jag ställer Czorro och Anisiia.

(110708)


S*Zjillas Anyanka (Anja) (ur A-kullen) har blivit mamma till sex kattungar idag 110707. Pappa är Titus. Grattis!

Ungarnas stamtavla ser ni här.
Kattungarna bor hos Margaretha och Hasse på Ängsö utanför Västerås. De har ingen hemsida så jag kommer att lägga in bilder på ungarna lite då och då.
Mer fakta om kullen kommer senare.
Maila mig om du är intresserad av kattungarna så kan du få telnr.

(110708)


Boromir (Boris) (ur B-kullen) har blivit pappa till fem fina kattungar som finns vid SE*Utgårdkattens katteri i Västerås. Stolt mamma är CH*Kneph´s Atlasova.
Ungarna föddes 110629.

(110708)

 


Parning (uppdatering)

Olgas och Zjivagos kattungar föddes den 3 juli. Det blev fem stycken fina småkissar. Läs mera på Taigasouls blogg.

(110708)


Parning

I helgen vid månadsskiftet april-maj hade Zjivago en dejt med S*Kazols Olga Ebba Stella. Hon bor i Timrå i S*Taigasouls katteri.
Om det blir kattungar vet vi om några veckor.

Olga

 

I slutet av maj ska han få träffa en annan fin liten hona, S*Spinnsibs Evita Romanovna.

(110513)


Mattina är champion!

 

Mattina blev champion på Birkas utställning i Sollentuna den 10:e april!

(110411)

 

 

 

 

 

 

 

 


Boromir är tillgänglig för avel.

Boromir från B-kullen är intresserad av att träffa lämpliga honor. Han är mycket trevlig och snäll och väger redan ca sex kilo.

Kontakta mig för vidare info.

 

 

 

 

 

 

 

(110411)


Nyfödda kattungar!

Läs mer på c-kullens sida

(110301)

 

 

 

 

 

 

 


Mattina kommer att paras med Zjivago under hösten 2011

De blivande ungarnas stamtavla kan ni se här.

(100822)


Vid Uppsala kattklubbs utställning i Uppsala den 19-20/6 tog både Anisiia och Zjivago titlar.

Anisiia blev Champion (CH) och Zjivago Grand Internationell Champion (GIC). Zjivago blev dessutom nominerad (NOM) till panel där man utser utställningens bästa katter,
Best In Show (BIS). Han blev dock inte utvald.

Anisiias kullsyster Anyanka (Anya) blev också utställd. Hon fick en jättefin bedömning och sitt första cert (CAC) av tre till Champion! Grattis!

(100624)S

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

S*Zjillas sibiriska katter